VÍNA, KTERÁ POTĚŠÍ VAŠE SMYSLY:

SAVILON 2021

Moravské zemské víno, suché


Česká PIWI odrůda připomínající svým projevem Sauvignon. Vůně je ovocitá s tónem zelené broskve. V chuti, která je plná se svěží kyselinou, převládá zavařený angrešt. Víno vybízí k dalšímu napití.  

Jak víno vzniklo

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 2 týdny kvasilo

Zrání: Ponecháno 4 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

 Alkohol: 12,5 %

Zbytkový cukr: 1,8 g/l

Celkový obsah kyselin: 6,5 g/l

Sběr: 19. 10. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: 21,2° NM

Č. šarže: 0121

RYZLINK RÝNSKÝ + SYLVÁNSKÉ ZELENÉ 2021

Moravské zemské víno, polosuché


Léty prověřené skloubení dvou odrůd. Ve vůni jako první nastupuje Ryzlink se svým meruňkovým projevem, který přechází do opojné květinové vůně Sylvánu. Chuť je výrazná, meruňková, nasládlá a podpořená příjemnou kyselinou.  

Jak víno vzniklo

Cuvée: Smíchání hroznů RR + SZ v poměru 50:50

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 3 týdny kvasilo

Zrání: Ponecháno 4 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

 Alkohol: 12,5 %

Zbytkový cukr: 9,3 g/l

Celkový obsah kyselin: 7,9 g/l

Sběr: 9. 10. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: RR 23,5° NM, SZ 22,1° NM

Č. šarže: 0221

RULANDSKÉ ŠEDÉ + RULANDSKÉ BÍLÉ 2021

Moravské zemské víno, polosladké


Cuvée dvou Rulandských vín, kde se o hlavní slovo hlásí Rulandské šedé. Ve vůni tak převládají letní hrušky. Víno je tělnaté, plné a šťavnaté. V chuti opět dominují hruškové tóny.  

Jak víno vzniklo

Cuvée: Smíchání hroznů RŠ + RB v poměru 60:40

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 9 dnů kvasilo

Zrání: Ponecháno 4 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

Alkohol: 11,5 %

Zbytkový cukr: 24,0 g/l

Celkový obsah kyselin: 7,8 g/l

Sběr: 28. 9. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: 22,6° NM

Č. šarže: 0321

CHARDONNAY + RULANDSKÉ BÍLÉ 2021

Moravské zemské víno, polosladké

Vůně tohoto cuvée je ovlivněna odrůdou Chardonnay s projevem tropického ovoce. V chuti se objevují čerstvé grapefruity. Víno je plné s nasládlou dochutí.

Jak víno vzniklo

Cuvée: Smíchání hroznů CH + RB v poměru 55:45

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 4 týdny kvasilo

Zrání: Ponecháno 3.5 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

Alkohol: 12,5 %

Zbytkový cukr: 31.6 g/l

Celkový obsah kyselin: 7,8 g/l

Sběr: 9. 10. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: CH 24,8° NM, RB 25,1° NM

Č. šarže: 0421

TRAMÍN ČERVENÝ 2021


Moravské zemské víno, polosladké

Komplexní Tramín ohromuje fialkovou aromatikou. Chuť je kulatá, vyzrálá až medová.  

Jak víno vzniklo

Macerace: 24 hod

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 10 dnů kvasilo

Zrání: Ponecháno 4 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

Alkohol: 11 %

Zbytkový cukr: 38,4 g/l

Celkový obsah kyselin: 6,7 g/l

Sběr: 8. 10. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: 23,5° NM

Č. šarže: 0521

HIBERNAL + SAUVIGNON 2021


Moravské zemské víno, polosladké

Intezivní vůně černého bezu, kde můžeme nalézt i ovocný tón josty. Podbízivá angreštová chuť je plná a šťavnatá. Vyrazné aroma a komplexnost tohoto vína bylo dosaženo scelováním dvou odrůd Hibernalu a Sauvignonu. A pro ještě bohatší projev byl Hibernal sbírán ve dvou stádiích zralosti.

Jak víno vzniklo

Cuvée: Smíchání hroznů i hotového vína HIB + SG 70:30

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 1 týden kvasilo

Zrání: Ponecháno 3,5 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

Alkohol: 10,5 %

Zbytkový cukr: 34,0 g/l

Celkový obsah kyselin: 7,6 g/l

Sběr: 22. 9. 2021 HIB_1, 2. 10. 2021 HIB_2 + SG

Cukernatost hroznů při sběru: HIB_1 21,5° NM, HIB_2 23,1° NM, SG 21,5° NM

Č. šarže: 0621

SOLARIS 2021


Moravské zemské víno, sladké

Květinová vůně této odrůdy přechází do pampeliškového medu. Chuť je plná, medová, podpořená vyšším zbytkovým cukrem.

Jak víno vzniklo

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 1 týden kvasilo

Zrání: Ponecháno 4,5 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 11.3. 2021

Zátka: R.Cork Perfect X

Analytika

Alkohol: 9,5 %

Zbytkový cukr: 75 g/l

Celkový obsah kyselin: 6,5 g/l

Sběr: 25. 9. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: 24,2° NM

Č. šarže: 0721

VELTLÍNSKÉ ZELENÉ FRIZZANTE 2021


Moravské zemské víno, perlivé. polosladké

Bublinky tohoto frizzante s sebou nesou jemné muškátové aroma. Víno je lehké a osvěžující s ovocitou chutí doprovázené příjemným perlením. Tip: podávejte vychlazené.

Jak víno vzniklo

Kvašení: Zakvašeno čistou kulturou kvasinek, 2 týdny kvasilo

Zrání: Ponecháno 2 měsíce na hrubých kvasnicových kalech

Lahvování: Nalahvováno 20. 1. 2021

Zátka: Šroubovací

Analytika

Alkohol: 10 %

Zbytkový cukr: 18,8 g/l

Celkový obsah kyselin: 6,9 g/l

Sběr: 19. 10. 2021

Cukernatost hroznů při sběru: 19° NM

Č. šarže: 0821

VEŠKERÁ VÍNA MŮŽETE JEDNODUŠE OBJEDNAT ZDE